Victoria Gothenburgh Jewelry

SCRAPS - EN KOLLEKTION TILL FÖRMÅN FÖR SUICIDE ZERO

OM KOLLEKTION

"Scraps" är en kollektion som är designad av Victoria och Lars-Olof Carlsson. Till en början var det inte tänkt att den skulle bli till förmån för Suicide Zero, utan det var en smyckesidé som kom till under 2018 när Victoria Gothenburgh formades. Lars-Olof, som är Victorias pappa tog sitt liv samma år, bara ett par månader efter att idén kommit till. Då var grundtanken att det skulle bli en hyllningskollektion till hans minne, men detta ändrandes då en utav Lars-Olofs äldsta vänner också valde att ta sitt liv. Victoria ville då förverkliga idén bakom "Scraps", både till minne av hennes älskade pappa Lars-Olof men också till förmån för Suicide Zero vars arbete är livsviktigt för att bryta tystnaden kring självmord och psykisk ohälsa. För varje sålt armband går 150 kr oavkortat till Suicide Zero och för varje sålt örhängespar går 75 kr oavkortat till Suicide Zero.


HISTORIEN BAKOM KOLLEKTIONEN

Det var mitt i högsommarvärmen som Victoria satt i sin nyuppbyggda verkstad. I rummet intill stod hennes pappa, Lars-Olof och arbetade med sin biodling som han precis hade startat igång, ett projekt som han länge hade drömt om att få förverkliga och som nu äntligen hade sjösatts på riktigt. Victoria var mitt uppe i produktionen av sin första kollektion "Svenska bär" när hon lade märke till några små mässingbitar som låg och skräpade på arbetsbänken. De var rester från när hon hade utforskat sin nyinköpta mässingsplåt och sågat ut material till både armband och ringar. Mest för övnings skull, men också för att det var såpass nära "guld" hon kunde komma i nystartarstadiet.


Hon samlade ihop bitarna, tittade på dom och ropade sedan att hennes pappa skulle komma in i verkstaden. Han kom in och hon visade honom bitarna, lade sedan ut dom prydligt på arbetsbänken och demostrerade för honom och sa: Här är min nya kollektion, "kollektionen av skräp". Lars-Olof skrattade och utbrast på sin bredaste göteborska: "Fan vad fräckt". Det visade sig att han fullkomligt älskade idén och började flytta runt mässingbitarna med sina kraftiga rörläggarfingrar. Tillsammans med den trasiga bijouterikedjan som låg bredvid blev resultatet ett roligt och annorlunda armband och till detta, ett par sneda örhängen.


Både Victoria och Lars-Olof skrattade och skämtade om att detta skulle bli det "nya" ute i butikerna, och döpte kollektionen till "Scraps" som på svenska översätter "rester" eller "skrot". Lars-Olof frågade dagligen när "Scraps" skulle börja tillverkas och säljas eftersom han verkligen tyckte om konceptet och ville se det förverkligas. Men eftersom det var lite av en nonsens-design, så var det inte tänkt att "Kollektionen av skräp" eller "Scraps" någonsin skulle släppas, utan var mer en rolig interngrej.


Men under samma sommar som "Scraps" kommit till så valde tyvärr Lars-Olof att hastigt avsluta sitt liv. Hans bortgång innebar en enorm sorg för familjen då han trots sina brister, var en helt fantastisk människa med fantastiska kvaliteter. Han var kreativ, en riktig sagoberättare och hade ett stort hjärta. Han älskade att få människor att skratta och bjöd alltid på sig själv. Han var duktig i köket, älskade djur och natur och att tända eldstaden hemma på Bockatorpet som han så mycket tyckte om. 


SCRAPS BETYDELSE IDAG

Till en början var "Scraps" endast ett roligt och annorlunda koncept som fått liv ur det enkla - Skratt, spontanitet och trams mellan far och dotter. Men idag har smyckena fått en betydligt djupare mening som innefattar saknad, hopp och gränslös kärlek. De snedsågade mässingbitarna som tidigare stått för skrot, står idag för de trasiga bitarna som blivit kvar efter den djupa sorgen från att förlora någon man älskar. Kollektionen är handgjord på Bockatorpet och finns tillgänglig i silver 925. 


Var med och stöd oss i kampen mot självmord - Tillsammans sträcker vi ut våra händer till de som behöver oss!Vår älskade

Lars-Olof "Daffy" "Dallas" Carlsson

+ 24 februari 1955

- 27 augusti 2018


Varmt var Ditt hjärta

Och glatt Ditt sinne

Dig och Dina

fantastiska historier

vi bär med oss

i våra minnen

MER OM OSS

Vill du veta mer om oss?

Klicka på länken ovan för att läsa vår historia!

Klicka för att läsa vår första artikel hos Land.se 

SOCIALA MEDIER

ÖVRIGT

Vill du att dina smycken skall behålla sin glans? Då är det viktigt med rätt skötsel. Läs mer om detta på länken ovan.

Vill du läsa om våra köpvillkor? Klicka på länken ovan för att ta del av vår information kring köpvillkor.

KONTAKTA OSS

FÖR KUNDER

Info@victoriagothenburgh.com

FÖR ÅTERFÖRSÄLJARE

Sales@victoriagothenburgh.com

HANDLA TRYGGT HOS OSS!