VÅR HISTORIA

EN UPPVÄXT NÄRA NATUREN

Så länge jag kan minnas tillbaka så har naturen alltid varit en viktig del av mitt liv. Som barn växte jag upp i en jägarfamilj och vi spenderade mycket av vår tid ute i skogen. Vi tog alltid tillvara på det som de olika säsongerna erbjöd oss, vare sig det var svamp, bär eller vilt. Principen var samma varje gång: De mörkgröna gummistövlarna, den kliande ylletröjan och den kraftiga doften av rök från den sprakande elden. Jag var alltid facinerad av skogens mystiska omgivningar och dess skönhet. Jag ville fånga den, ta med den hem och alltid bära den med mig. 


INSPIRATIONEN BAKOM SMYCKENA

Känslan av att vilja fånga naturens skönhet fanns alltid kvar hos mig, och det var under sommaren 2017 som jag äntligen fick chansen att göra det - På riktigt.

Jag hade precis plockat ett par blåbär när det slog mig hur vackra de var när de låg där i min blåfläckade handflata. Jag fick en idé och några minuter senare var det ett förlopp som inte gick att stoppa. Ett år senare var verksamheten igång och varumärket Victoria Gothenburgh formades.


OM HANTVERKET

De svenska bären är utgångspunkten för de flesta av mina kreationer. Jag använder bären i olika kombinationer för att skapa smycken som kan användas vid alla tillfällen. Designkombinationerna hos Victoria Gothenburgh är oändliga och kan sättas in i flera olika sammanhang. Det är ett unikt koncept och det finns inga begränsningar i vad vi kan göra.


HANDPLOCKAT FRÅN DE SVENSKA SKOGARNA RUNT GÖTEBORG

När jag utformade konceptet för mina smycken så var det självklart att jag ville använda mig av äkta bär för att lyckas skapa genuina och naturtrogna smycken. Jag plockade då lingon och blåbär från mina favoritställen i skogarna runt Göteborg och påbörjade sedan formsättningen. Skapandeprocessen och förädlingen av mina bärformar krävde många timmar vid arbetsbänken, men när resultatet äntligen blev som jag önskat, så visste jag att en ny era av svensk design hade tagit form. 


"Förutom skönheten i dess formspråk och karaktär, finns det också tradition och ett arv i våra svenska bär som är djupt rotad i vår skandinaviska kultur. Våra smycken är inte enbart något unikt att bära, de berättar för oss hur skönhet kommer i de allra enklaste formerna och att vi är omgiven av det varje dag."